Halo: Crossfire
Halo: Crossfire : ? fejezet:

? fejezet:

Avander  2010.10.31. 13:50

? fejezet:
2592. november 22.
„Név” Bolygó, Szeged város

Magasan az égen két Pelikán repült Szeged városa felet. Az egyikben a Kék csapat, a másikban a Zöld csapat utazott.

- Figyeljetek, kivetítem a tervet. – szólalt meg Lee. Minden sisak kijelzőjén megjelent egy térkép. A térképen Szeged városa és a tőle nem mesze lévő Gamma bázis volt látható. A város egyik szegmense felet két narancssárga pont volt, jelölve a két Pelikánt.

- A feladatunk egyszerű. – a térkép ráközelített a bázisra - A pilóta leszállít a hármas falhoz, amit Pokolugrók próbának védeni. A feladat hogy segítsük visszaverni a Szövetséget, akik a városban tanyáznak. A Kék csapat feladata pedig az, hogy a bázisban lévő civileket kimentsék, mivel a második falat már áttörték. – a térkép eltűnt a kijelzőről - Világos?

- Igen, uram! – válaszoltak egyszerre a spartanok.

- Pár perc és oda érünk. Élesítsétek a fegyvereket! – szólt Anton. Mind élesítették a fegyvereiket.
Mivel Kurt ült legkívül, könnyedén rá láthatott a városra. Belenézet a sötétváros mélyébe. Az utcákon romokat, robbanások nyomait, félig ledőlt házakat és mozdulatlanul fekvő testeket látott. Hírtelen felfigyelt valamire, de ő maga sem tudta mire. Mint ha megmozdult volna valami a házak mögül. Talán csak képzelődött, hiszem semmi sem volt ott.

- Vigyáz! Két Banshee tart felétek elölről! – szólalt meg a Kék csapatot szállító pilóta

- Fenébe! Látom. – válaszolt a Zöld csapat pilótája. - Kapaszkodjatok! – szólt a Zöld csapatnak.

- Mi történt? – kérdezte Linda

- Bansheek! – válaszolt a pilóta. A két repülő ellőről kezdett el támadni. A Pelikán elkezdett jobbra-balra dülöngélni. Hallani lehetett, ahogy a plazma lövedékek a gépezet oldalát eltalálva sistergett. Az ellenség oldalról megkerülve hátulról kezdet el támadni. Félelmetes sikoly volt halható, amit a Bansheek adtak ki kanyarodás közben. Mivel a hátulsó ajtó nyitva volt, Kurt szeme elé került a két Banshee. A spartanok nem tétováztak, mindenki lőni kezdte őket. Az ellen észre vette, hogy rossz döntést hozott, és egy zöldesen izzó plazma rakétát lőtt ki, ami egyenesen az utas szállító fülke felé tartott. Kurtben meghűlt a vér. Nem tudta mit kellene tennie. Önkéntelenül megszólalva azt ordította, hogy fel. Minden olyan lassan történt. Hátra tekintett társaira, akik úgy szint le voltak dermedve. Lee viszont már tettre készen állt, és elkezdett ki fele rohanni. Kurt azt gondolta, hogy Lee a rakétára akarja vetni magát, hogy ezzel ők túl éljék.

- Fel! – ordította Fred. A rakéta már karnyújtásnyira volt. Kurt érezte, ahogy a hőmérséklet a magasba szökken. Szeme megakadt még egyszer Lee-n, aki már ott haladt el előtte. Furcsa érzés fogta el. Büszkeség? Majd valami elkezdte húzni a gyomrát lefelé. Maga felett a társait látta, maga alatt pedig a várost, és a rakétát, ahogyan elmegy alattuk fél méterrel. A pilótának sikerült időben felhúznia srégen a gépet, hogy ki kerülhesse a rakétát. Viszont ez miatt Lee, aki nem volt bekötve, ki esett a gépből. Zuhanás közben maga körül többször is megpördült.

- Lee! – szólalt fel Linda, aki Kurt mellet ült.  A csapat tisztán látta, ahogyan a vezérük nagy csattanással a földbe esik. A Pelikán megint visszatért a vízszintes repüléshez. A két Bannshee oldalra kitérve eltűnt a csapat szeme elől, és a Pelikán két oldalát kezdték el lőni, ami megint jobbra-balra mozgást kezdett el végezni. Kurt hallotta, ahogy megint egy rakétát lőnek rájuk. Pár pillanattal később egy hangos robbanás volt halható, és a gépezet a feje tetejére állva zuhanni kezdett. Hallani lehetett, ahogyan a pilóta elkeseredetten hangosan káromkodott, miközben próbálta vissza szerezni az irányítást.

- Mindenki ugorjon ki! – ordította Anton. Kurt ki kapcsolta övét, és nagy nehezen sikerült felkelnie, készült volna kiugrani, amikor a fejre állt Pelikán neki csapódott egy háznak, ami miatt a tengelye körül kezdett el forogni. Kurt a falhoz szegezve találta magát. A hatalmas centrifugális erő miatt karját is csak nagy nehezen tudta megmozdítani. Hírtelen meg akadt a szeme a messzi utcákban lévő mozgolódó árnyékokra.

- Ugorj már! – szólt Linda, aki már készen volt. Rajta és Thomason kívül mindenki ugrásra kész volt, mivel a repülőgép belseje felé kisebb volt a centrifugális erő. Thomasnak sikerült kicsatolnia magát, és egyből Kurtre esett, ami miatt mind ketten ki estek. Kurt hírtelen fel sem fogta mi is történik. Csapatával együtt zuhan egyenesen a város gyomrába, ahol a Szövetség csapatai tábort vert. Látta maga felett többi társait, akik ki ugranak a füstölgő, forogva zuhanó Pelikánból. A levegőben megfordulva az egyre közeledő aszfalt került szeme elé.

 

A Kék csapat a pelikánról figyelve látta, ahogyan a Zöldek csapatszállítója lezuhant, majd felrobbant.

- Lee! – szólt rádión Ádám. – Lee jelentkezz! – de Lee nem válaszolt. – Pilóta, forduljunk vissza értük!

- Főnök! – szólt az egyik kék színű spartan. Ádám hátra nézett, és azt a két Banshee-t látta közeledni kékes csíkot húzva, amelyik előbb végzett a Zöldekkel. A Pelikán kezdett volna megfordulni, amikor Ádám azt mondta:

- Tartsuk az irányt, és gyorsítsunk! – Az egyik kék színű spartan mesterlövész puskájával próbálta lelőni az ellenséget, de nem sikerült neki sok kárt tennie bennük. Ahogyan a két repülő közeledett, a többi spartan is lőni kezdett. A pelikán hírtelen elkanyarodott, majd egyre jobban süllyedt.

- Készüljetek fel, kiértünk a városból! – szólt hátra a pilóta. Majd fél perc múlva a Pelikán megállt a levegőben, és ereszkedni kezdett. Kitekintve az utas szállító részlegből látni lehetett az ODST katonákat, ahogyan harcolnak az előttük lévő Szövetségi csapatokkal, melyek közt két Lidérc Tank, és három Szellemsikló is volt. A földet lövedékek zápora szántotta fel. Az égen Szövetségi csapat szállítók repkedtek a város és a bázis között, melyek körül robbanások keletkeztek, s tűntek el. A két Banshee megfordulva éles sikoly hangot adtak ki, és vissza, a város felé vették az irányt.

- Bizonyára a Zöld csapatért mennek vissza, hogy elpusztítsák őket, majd a meglepetés erejével megint visszatérnek, és így nagyobb pusztítást vihetnek végbe, mint most. - gondolta magában Ádám.

- Uram, most mi lesz? A Zöld csapat nincs itt. – kérdezte az egyik kék spartan a még ereszkedő pelikánon.

- Ti ketten menjetek kimenekíteni a civileket. – közben rá nézett egy másik sparanra. - Mi majd itt besegítünk.

A Pelikán három méter magasan megállt, és az öt spartan le ugrott. Ebből kettő egyből a bázis felé vette az irányt, míg a többiek ellentétes irányban a Szövetség felé. A csapat oda sietett két ODST katonához, akik egy warthog roncsai mögül lövöldöztek. Az egyik spartan látva, hogy nem férnének el összesen a roncs mögött, egy kitérőt téve jobbra vette az irányt, ahol a többi ODST katona egy kis domb mögött vonult fedezékbe. A harcos körül plazma és tű lövedékek repkedtek, melyek közül néhány betalált. A pajzsa egyszer csak megszűnt, és egy plazma lövedék a bal karját találta el. De mint ha mi sem történt volna, futott tovább szakadatlanul. Oda érve a dombhoz egyből leguggolt, gondolkozott, majd a mellette lévő katonára tekintet, akinél egy rakétavető volt.

- Azt elkérhetem? – kérdezte a spartan.

- Persze, uram! – válaszolt a katona, és fegyvert cseréltek. A domb mögül előbukkant, bemért egy Lidérc tankot, majd lőtt. A rakéta egyenesen haladva vastag füst csíkot húzván a tankba csapódott, ami éppen utoljára lőtt. Majd bemért egy Szellemsiklót, és ki lőtte a rakétát. A gyorsan haladó sikló könnyedén kitért, és látva, hogy nehéz fegyverzettel lőnek a domb mögül, inkább az autó roncs felé vette az irányt.

- Kösz. – mondta a karon lőtt spartan, és visszaadta a fegyvert, majd vissza kezébe kapta sajátját, és lőni kezdte a dombon túli gyalogos ellenségeket. Ezt látva a mellette lévő féltucatnyi katona felbátorodott, és ők is tüzelni kezdtek. Az ellenségnek nehéz volt eltalálnia őket, hiszen a domb megvédte őket, de ennek ellenére is sikerült eltalálniuk pár embert. Néhány ilyen lövöldözés után sikerült leverni a gyalogos ellenséget. Viszont még mindig maradt egy tank, és két sikló. Egyszer csak egy halk hangot lehetett hallani, ami egyre jobban és gyorsabban erősödött. A katonák felnézve két repülőt láttak hasítani az égen. A repülőkből két-két rakéta lövellt ki, ami egyenesen az ellenség felé tartott. A katonák lebuktak, és a föld egymás után négyszer remegett meg. Felnézve a hatalmas füsttől semmit sem lehetett látni. Pár másodperc múlva a füst közepén három mozdulatlan szikrázó rom volt halványan látható. A spartanokat leszámítva mindenki őrjöngeni kezdet. A karon lőtt harcos oda ment két társához.

- Hát a karoddal meg mi történt? – kérdezte Ádám, látva a karján lévő sérülést

- Semmi, csak eltaláltak.

- Hadd nézzem. – oda ment mellé és egy pillantást vetett rá. A lövedék a ruha páncélját átlyukasztva a katona karját szenesre égette. – Meny oda. – két katona felé mutatott előttük pár méterre, akik mások sérüléseit próbálták kezelni. A sérült spartan megfordult és arra vette az irányt. Ádám megfordult, majd felnézett a szállingózó füsttől teli égre. Szép lassan körbe tekintve gondolkozott el, majd a városra nézve megállt.

- Add csak ide. – szólt hátra Ádám. Társa kezébe adta a mesterlövészt, a távcsövet szeme elé tette, és vizsgálódni kezdett. Messze a városból Szövetségi csapat szállítók és Bansheek jöttek ki nem kevés számmal.

- Szólj a többieknek, hogy még nincsen vége. – mondta Ádám

- Igenis!

- Itt Ádám, hogy megy a civilek ki mentése? – kérdezte rádión.

- Jól, egy részét már sikerült kimenteni. – válaszolt az egyik tag

- Jobb lesz, ha siettek, mert egyre többen jönnek.

* * * *

Minden sötét volt. Minden testrésze fájt. Eszébe jutott, hogy amit a Pelikánról látott árnyékokat azok Szövetségi csapatok voltak. Vajon a többiek is látták? Meg fogják támadni a társait, és ő semmit sem tehet, mert mozdulni sem tud. És vajon mi történt Lee-vel? Biztosan bele halt az esésbe. Ezek a gondolatok játszódtak le Kurt fejében. Valami halk ropogás kezdett halható lenni. Nem is ropogás, hanem lövés hangok voltak. Kurt ki nyitotta szemeit. Az ég nagy részét magas épületek takarták el.

- Még mindig a városban vagyok. – gondolta magában. Minden egyre tisztább lett. Feje felett plazma lövedékek hasították a levegőt. Pár méterre magától Thomas-t látta egy teherautó tetején, aki mesterlövész puskájával lőtt valakit. A romok mellet Fredet és Antonont látta harcolni. Erőt gyűjtött és nagy nehezen fel tápászkodott.

- De hol van Linda? – kérdezte magában. Jobban körül nézett, és megtalálta a fegyverét, amit fel is vett, de Lindát továbbra sem találta. Viszont nem állhatott le keresni, a társainak kellet segítenie. Nem akarta, hogy még többen szakadjanak el.  Oda szaladt Fred mellé, és lőni kezdte az előttük lévő Morgókat és Sakálokat.

- Na végre hogy felkeltél. Elkél a segítség. – szólt hozzá Fred.

- Hol van Linda? – kérdezte Kurt

- Ne aggódj érte, jól van, csak még nem tért magához. -  válaszolt Fred, és azzal rakéta vetőjével az ellenség egy része közé lőtt. A meg maradt ellenfelekkel pedig a többiek végeztek.

- Gyorsan nézzük meg mi van Lindával. – szólt Fred

- Ja. – mondta Thomas, majd elkezdett lemászni a kocsiról.

- Ne. Te maradj őrködni. – szólt rá Anton.

- Igaz. – válaszolt Thomas, és visszafordult. A többiek bementek a mellettük lévő épületbe. A földön Linda feküdt, már magához térve.

- Már elláttam a sebeit. – mondta Fred Kurtnek. – Hogy érzed magad?

- Chh. Szarul. – válaszolt Linda.

- Fel tudsz kelni? – kérdezte Kurt.

- Azt hiszem. De futni biztosan nem.

- Az nem jó. Szerezni kéne egy warthogot. – szólt Kurt.

- Meg egy mentő segélyt is. A kevés eszköz miatt csak kis időre tudtam megállítani a vérzést. – tette hozzá Fred.

- Rendben. – mondta Anton - Beszélek a Kék csapattal. Ádám jelentkezz, itt Anton.

- Rohadjatok meg szarzsákok! – hallatszódott a hangszórókból. Mindenki Antonra nézett, aki értetlenül tekintett vissza.

- Bocs Anton, pont rosszkór hívtál. – közben a hangszórón robbanások, lövések hangjait lehetett hallani. – Hívj vissza később. Ádám kiszáll. – mondta Ádám.

- A teringettét. – mondta Anton.

Váratlanul megint megszólal a hangszóró.

- Zöld csapat, itt a Gamma bázis, hol késlekedtek?

- Itt a Zöld csapat. A csapat szállítónkat két Banshee támadta meg, és lezuhantunk a városon belül. Zuhanás közben az egyik tag elveszett, és egy másik súlyosan megsérült. Egy csapat szállítóra, és egy mentő segélyre volna szükségünk.

- Negatív. Minden csapat szállító meg semmisült.

- Vettem. Amint tudunk, oda érünk. Anton kiszáll.

- Akkor most mi legyen? – kérdezte Fred.

- Egyértelmű. Meg keressük Lee-t. – válaszolt Kurt.

- Nem. – mondta Anton – A küldetésünk hogy megvédjük a bázist. Ha Lee túlélte, biztosan ő is a bázishoz igyekszik, így rá fogunk találni. És még valami. Amíg Lee nincsen itt, addig én vagyok a csapatvezető.

- Igenis! – mondta Fred és Kurt.

- Most pedig keressünk egy mentő segélyt és lőszereket. Ha nincsen elég akkor a Szövetség fegyvereit hozzátok.

- Igenis! – válaszoltak a spartanok. Azzal Linda kivételével mindenki ki ment az épületből. Thomas még mindig kint őrködött. Kurt az utcán kezdte a keresést, de elhasznált lőszereken kívül semmit sem talált. Észre vette a tőle száz méterre lévő Pelikán égő romjait, elgondolkozott valamin, majd bement egy másik épületbe körül nézni. Az egyik szobában a földön könyvek, felborult szekrények és székek hevertek. Egy másik szobában is ehhez hasonló volt a berendezés. Kurt tovább ment a folyosón. A falakon plazma égette nyomok voltak, a padlón pedig vércseppek. A következő szobában két civil összeégett holt testét találta, körülöttük minden felfordulva. A szobában semmilyen fegyver nem volt található. Kurt számára világossá vált, hogy a városban nem csata volt, hanem mészárlás. Fred az egyik épület bejárata melletti számítógépet nézte. Sikerült hozzá férnie a helység részletesebben elkészített térképéhez. Valamit megnyomott a képernyőn.

- Meg vagy! – mondta elégedetten Fred – Anton, nem messze innen van egy kórház, ott biztosan találunk egy mentő segélyt.

- Szép munka. – válaszolt Anton és vett egy pillantást a számítógépre.

- Ti találtatok valamit? – kérdezte Kurt az épületből kijövet.

- Semmit. – válaszolt Fred

- Akkor indulunk. Kurt, te segíts Lindának. – mondta Anton.

- Jó. – válaszolt Kurt és bement Lindához.

- Thomas! Gyere indulunk! – szólt oda Fred.

- Végre, már kezdtem unni magam. - mondta Thomas és leugrott a teherautóról. Linda és Kurt jött volna ki az épületből, amikor egy hosszú sikoly volt halható. Ez a hang a Zöld csapat számára már ismerős volt. Fred felnézett az égre. Két Banshee körözött fent az égen.

- Gyorsan vissza! – mondta Fred. Mindenki befutott az épület belsejébe és leguggolt. A sikoly egyre jobban halható volt. Kurt ránézett a mozgásérzékelőjére, aminek a szélén egy nagy pont jelent meg. Majd egy másik pont is megjelent. Ahogyan a két pont közeledett a radar közepe felé, egyre hangosabban lehetet hallani őket. Kurtöt egy pillanatra kirázta a hideg. Az ablakon kinézve az egyik Banshee árnyékát tökéletesen látni lehetet az úton. A nagy pont majdnem hogy teljesen középen volt, majd távolodott, és a sikoly szép lassan teljesen elhalkult.

- Hű! – szólalt meg Kurt – Ez köz…

- Sss! – szólt rá Thomas.

- Ezek minket kerestek. – suttogta Anton – Libasorban kövessetek. – Azzal guggolva kiment szép lassan az épületből, körülnézett minden irányba. Miután megbizonyosodott hogy senki sincsen a közelben, intett a társainak, és ők is ki jöttek.

- Fred, hozz néhány Szövetségi fegyvert. – mondta Anton

- Jó. – válaszolta, és elment

- Kurt, adnál néhány sörétes lőszert?

- Persze. – válaszolt Kurt, és azzal a kezébe nyomott egy párat. Anton fogta a lőszereket, és a földre rakta őket nyílszerű alakban, majd elhasznált golyókat rakott köré rendezetlenül. Közben Fred visszajött két plazma pisztollyal és egy Needlerrel.

- És ez mire jó? – kérdezte Kurt.

- Lee biztosan erre fog jönni a füst miatt. Ez egy jel neki, hogy merre mentünk.

- Hm! – helyeselt Fred

- Igazán indulhatnánk már. – szólt Thomas, és azzal elkezdett előre fele haladni. A többiek is megindultak a fal mentén libasorban, élen Antonnal.

 

MARGOT ROBBIE MAGYARORSZÁG - ÉRTESÜLJ ELSÕ KÉZBÕL AZ OSCAR JELÖLT SZÍNÉSZNÕVEL KAPCSOLATOS HÍREKRÕL - MARGOT ROBBIE MO    *****    Újra elindult a Hungarian Super Mario Fan Club! Hírek, cikkek, érdekességek a Super Mario világából.    *****    Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha    *****    A Sortilegio sztárjainak új közös mexikói sorozata! Ha te is imádod Ana Brenda Contrerast és David Zepedat nézz be!    *****    Te is próbálsz bevételre szert tenni a portálodon? Lehet, hogy nem jelennek meg a hirdetéseid? Ne ess el a bevételedtõl!    *****    Avon vásárló vagy de unod, hogy a tanácsadód várat állandóan? Esetleg eltûnt? Az Õ kedvezményeit inkább te vlltanád be??    *****    Kérlek segítsd egyesületünk munkáját az adód 1%-kal. Nézd meg a rendezvényeinket is. 2018. március 24.-én várunk!    *****    A HUN-Tv kezet nyújt: Az Élet Magazin elõadásai, köztük Asztrológia elõadásom    *****    Olvasód leszek! Nyerj 100 Kreditet! Gyere ha szeretsz Olvasni.    *****    Farmasi - Antiallergén szépségápolás, babaápolás, háztartási szerek, bio kozmetikumok    *****    Mit gondolsz a Valentin napról? Ünnepled? Felháborodsz? Ajándékozol? Posztoltál már róla? Mutasd meg!    *****    Versenyeznél? Építenél új portált? Milyen témában? Milyen nyeremény motiválna? A TE ötleteidre is kíváncsiak vagyunk!    *****    A karma megnyilvánulásai    *****    MARGOT ROBBIE HUNGARY! MARGOT ROBBIE AUSZTRÁL OSCAR JELÖLT SZÍNÉSZNÕ MAGYAR RAJONGÓI HONLAPJA! MARGOT ROBBIE HUNGARY!    *****    Lovak szerelmeseinket itt a helye! Tartozz te is közénk! KATT!KATT!KATT!MEGÉRI!KATT!KATT!KATT!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,ajándék 3 év elõrejelzés,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid Katt!    *****    Születési horoszkóp + 3 éves elõrejelzés + biotérkép, 3000 Ft.Az ajándék,teljesen ingyenes konzultáció,rendeld meg KATT!    *****    Aktív videojáték honlap! Ingyen G-portál kreditek csak a készlet erejéig! Ne maradj ki te se belõle! Kattints ide! <3    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Új letölthetõ olvasmányok:28 nap varázslatban A fénytest A kulcs A titok A tizedik felismerés A lélek anatómiája A csend